19/2/09

TECNOLOGÍA DE SUSTRATOS

Aquest llibre recull les ponències impartides en el curs d’especialització celebrat a l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Agrària de la Universitat de Lleida el 1998, oganitzat per J. Narciso Pastor.
El llibre inclou les conferències impartides per 12 professionals especialistes del sector de la producció hortícola ornamental i forestal. En ell s’inclouen aspectes que tracten de donar resposta a la utilització del substrat en distints tipus de vivers dedicats a la producció de plantes, especialment en un context de renovació tecnològica com en el que ens trobem. Els substrats i medis de cultiu juguen un paper fonamental en moltes explotacions viverístiques hortícoles, ornamentals i forestals. La major demanda en el sector productiu d’aquest tipus de materials implica que el coneixement de les seves característiques, comportaments, utilització, etc. ha d’ésser l’adequat per la seva correcta gestió i utilització. També es fa referència a la utilització de substrats en el món de la jardineria i els espais verds.
Per últim, es plantegen aspectes relacionats amb l’aparició de nous materials autòctons que poden substituir parcialment als que tradicionalment s’han anat utilitzant, encaixant a més a més amb la dinàmica de sensibilització social cap a l’esgotament de recursos no renovables, cada cop amb més importància en el món en què vivim.