3/2/09

ANTONI TOLMOS

Lleida, 1970.
Pianista i compositor. És titulat Superior en Piano, Llenguatge Musical i Teoria de la Música. És Doctor en Filosofia i Ciències de l'Educació i Premi Extraordinari de Tesi Doctoral. Actualment és professor d'Educació Musical a la Universitat de Lleida i ha estat Vicedegà de la Facultat de Ciències de l'Educació.
Becat com a pianista en dues ocasions per la Diputació de Lleida, ha rebut classes de concertistes com Margarida Serrat, Jordi Benseny, Luiz de Moura Castro, Manel Camp, Robert Levin, etc. i tècniques de composició funcional, arranjaments de música moderna i jazz al Taller de Músics de Barcelona.
És arranjador i director artístic de diferents produccions discogràfiques i ha composat la música o els arranjaments d'obres de teatre com "El club dels poetes morts", "El geperut de Notre Dame" per a Zum-Zum Teatre (Grec 97), "Mercedes" de Tomas Bracht (Tàrrega 97) etc., la banda sonora de pel·lícules mudes com "Before to Hollyvood", "Los Nibelungos", etc.
Ha obtingut el primer Premi de composició coral "Ciutat de Reus" 1999 i l'accèssit al mateix concurs al 1997.
La seva música ha estat programada per diferents emissores i televisions d'àmbit nacional on també hi ha actuat en directe. Realitza regularment concerts i imparteix cursos sobre improvisació al piano i sobre les noves tecnologies aplicades a la música en Conservatoris i Universitats de països com Espanya, Andorra, França, Hongria, Polònia i República Txeca.
Té publicats CDs i obres i articles per diferents editorials.
La seva Tesi Doctoral versa sobre la improvisació pianística com a eina pedagògica.