11/2/11

MUSEOS DE ACEITE DE ESPAÑA


Aquesta publicació recull, amb un gran desplegament fotogràfic, aquells llocs que van ser fa anys, bressol de l'elaboració de l'oli d'oliva a Espanya i que avui s'han convertit en recursos museístics visitables.

El seu autor, Francisco Lorenzo Tapia, metge nutricionista malagueny i President de l'Associació OLEARUM, Cultura i Patrimoni de l'oli, presenta 88 recursos museístics vinculats al món de l'oli al nostre país, distribuïts en 12 comunitats autonòmiques i 27 províncies.

Al llarg del recorregut l’autor s’atura també al molí d’oli de Ca l'Agustí d' Alpicat. Es tracta d'un lloc digne de coneixença que dóna l'oportunitat de reviure una època de la història recent del nostre territori; quan la manera de viure i guanyar-se la vida estava estretament lligada a la terra i a tot el què ella donava. EI molí és punt de trobada entre passat i el present que saben conjugar-se a la perfecció davant l'atenta mirada del visitant.

El 10 d'abril de 2010 va tenir lloc el lliurament, a la població de Robledillo de Gata (Càceres), del Premi "Agustí Serés, (in Memoriam), Molí de ca l'Agustí", en la seva primera edició, a Francisco Lorenzo Tapia, l’autor d’aquest llibre, en reconeixement a la seva tasca divulgadora de la cultura i del patrimoni de l'oli.