26/2/14

TONI IBÀÑEZ


Nom de ploma d'Antoni Ibáñez i Ros
Lleida, 10 de març de 1964
Filòsof, escriptor i blogaire.

1964. Peixos ascendent escorpí amb la lluna a capricorn, nascut un dimarts; drac a l'horòscop xinès. Primogènit de sis germans, va aprendre les beceroles al Col·legi Episcopal de Lleida. Als 17 anys es va fer membre numerari de l'Opus Dei. Va estudiar filosofia i teologia a la Universidad de Navarra. Va deixar l'Opus i es va llicenciar en Filosofia a la Universitat de Barcelona. L'any 1989 va treure les oposicions i es va casar. Va treballar 20 anys com a professor de secundària al Vallès Oriental, feina que compaginava amb l'escriptura. Va guanyar un sarpat de premis literaris. Escriptor del segle XXI, el 2000 va publicar el primer llibre i l'any 2004 va crear el primer blog. Pioner i promotor de la Catosfera. Divorciat i pare d'una filla.

[fins aquí la vida convencional d'un petit burgès convergent integrat en el sistema]
2009. Tenia 45 anys quan va patir la síndrome de Gaughin arran de la qual va viatjar a Rapa Nui. Allà va experimentar un salt quàntic, una metamorfosi existencial. El somnàmbul va despertar. El cuc va esdevenir papallona. Es va tatuar el braç dret amb un Tangata Manu (Home Ocell). Així va iniciar el seu particular walkabout. Va tornar a Lleida. Es va reinventar. En un segon viatge a Xile va recórrer la Patagònia tot aprofundint en la cultura maputxe. Encabat es va retirar a Terradets (Montsec) a fer vida eremítica. L'any següent va residir a l'Alt Empordà, ben atramuntanat i amb vistes a la badia de Roses. Ara té instal·lat el "camp base" a Alpicat.
Amb més ales  que arrels, aventurer inquiet, nòmada existencial, llibertari, practica la vida alternativa. Els seus interessos són essencialment espirituals. Tauista tàntric, alquimista, nudista, vegetarià, fa reiki, no mira la TV, escolta Delicatessen, gaudeix caminant, blogueja, escriu un dietari, somia futurs viatges i la independència de Catalunya...1994 Va fer el Camino de Santiago en bici.
2013 Va caminar pel tram del Finis Terrae
.

[fins aquí les coses més confessables, tenint en compte que l'autobiografia és un gènere de ficció]
Es defineix com a Outsider, Freethinker, Vanaprastha, Steppenwolf, Vogelfrei, Tangata Manu... però en el fons és un poeta.
Si en voleu saber més, haureu de llegir les 2.000 entrades del seu blog i els seus 18 llibres. 
http://entrellum.blogspot.com.es/2004/01/toni-ibanyes-ros-lleida-1964.html