21/2/14

BARÓ & GASION



Després d’anys de treballar junts realitzant un bon grapat de concerts i col·laborant en les respectives gravacions,  Xavier Baró i Jordi Gasion han gravat un disc junts. Un EP que conté tres cançons que commemoren l’aniversari del cicle "Les cançons dels altres", que ofereixen tots els mesos al Casal dels Artistes d’Alpicat.

Aquests concerts van néixer amb la idea de retornar a l’esperit de les cançons de taverna, fora de les imposicions del mercat i del so moribund de la ràdio. Es tracta d’un retrobament amb les cançons que formen part de la memòria i la tradició.  És un breu recull de les desenes de cançons que mensualment interpreten al Casal dels Artistes d’Alpicat.


Es va iniciar el primer concert amb la idea de cantar cançons no escrites per ells, extretes del cofre de les cançons immemorials. 
Són concerts sense els artilugis d’un concert, a peu pla, sense micròfons, entre la gent, que els fan sentir, no només a ells sinó també a la gent que els acompanya, nova branca de la tradició joglaresca tavernera.

El disc es va presentar el 22 de novembre i conté Balada per a un trobador (J.M. Serrat), la popular cançó eivissenca Sa serena cau menuda i El riu de la lluna (H. Mancini – J. Mercer).