24/1/24

UNA TERRA D'OLI

REVÉS i REVÉS, Ignasi.  Una terra d’oli: l’oli d’oliva de les terres de Lleida

Pagès, 2023.

ISBN 9788413034614

 

Una terra d’oli il·lustra la pervivència del cultiu de l’oliva a les terres de Lleida i fa, per primera vegada, un ampli recorregut pels aspectes agrícoles, geogràfics i tecnològics que expliquen l’elevada qualitat de l’oli que s’hi produeix i els múltiples factors de salut i de gaudi gastronòmic que conté cada gota. A través de les pàgines d’aquest llibre, podreu conèixer la tradició mil·lenària de la cultura de l’oli d’aquestes comarques, els seus usos terapèutics i culinaris o la mirada de present i futur dels productors. És, en definitiva, un viatge que us permetrà descobrir els secrets de l’or líquid en un territori singular.

L’oli és un potent referent de l’agricultura lleidatana i d’un sector que, des de la producció primària a la indústria auxiliar, genera més del 16 per cent del PIB català. 

Conté més de 300 fotografies. 

L’oli és un dels secrets daurats del concepte de Lleida com a Terra d’Oportunitats, tal com podreu comprovar en aquesta obra editorial, que mostra l’abast polièdric que té al centre l’or verd. 

Un setrill d’oli d’oliva conté no només un aliment, sinó un paisatge, una cultura, una manera d’ésser. Des de les zones més meridionals fins a les costeres pirinenques, l’empremta de la cultura de l’oli forma part del caràcter i la naturalesa essencial de les terres de Lleida. 

El llibre conté dos capítols d'autors locals d'Alpicat. 

El capítol titulat "Cap a l'envelliment saludable a través de l'oli d'oliva" és de Reinald Pamplona Gras i dues autores més.

El capítol que porta per títol "L'aliment indispensable" és d'Antonieta Barahona Viñes.