30/1/23

LA BALSA DE LA MEDUSA

AURORA. La balsa de la medusa 

Gerard Porqueres, 2022.

DL M 25649-2022

Pere Martínez (cant), Max Villavecchia (teclats), Javi Garrabella (baix), Joan Carles Marí (bateria) i Pol Jiménez (ball)  publiquen el seu segon àlbum com Los Aurora. Segons paraules d'Esteban Linés la pandèmia els va permetre fer noves composicions que han vist la llum amb “La balsa de la medusa”, autoeditat. Amb un so més enèrgic i elèctric proper al rock i pinzellades electròniques, a  més a més de flamenc i jazz. Conté col·laboracions de Niño de Elche, Chicuelo, Mario Mas i Tarta Relena.

Garrabella no dubte  en qualificar aquest nou àlbum de sonorament més audaç i especifica que “en aquest àlbum tot són composicions pròpies menys l’arranjament d’un nocturn de Chopin i un tema de Falla, Fantasia bética”.

Les lletres són poemes i fragments aliens, en algun cas adaptat, i acaben donant forma a un fil temàtic que simbolitza el quadre de Théodore Géricault de la portada de l'àlbum. 

Garrabella creu “que s’ha de fer  una llista d’ingredients: el que sí té de flamenc és el cant i el ball, perquè qui canten i ballen segueixen la línia del flamenc tradicional; així utilitzem alguns pals flamencs, però no en la forma tradicional. Després utilitzem harmonies de jazz que són contemporànies; en algun tema hi ha alguna estructura pop, i el so en general és bastant rocker”.

Spotify

Youtube 

La Vanguardia