5/10/21

VERSTIARI

ROVIRA, Pere. Verstiari

La Galera, 2021.

ISBN: 9788424669508

 

Amb aquest llibre de poesia per a infants Pere Rovira enceta una nova faceta com escriptor, dirigint-se a un públic diferent de l’habitual. L’àlbum, dedicat als seus néts, s’inicia amb un poema que els hi és adreçat. Els comenta que amb aquest àlbum els deixarà una selva de paper “animals pintats amb mots” i també fa esment al record del besavi dels néts i la seva saviesa “que em va ensenyar uns quants secrets dels animals i els indrets on feien els caus i els nius”.

Seguidament el llibre ofereix al petit lector un pròleg aclaridor on els informa que els animals que trobaran en aquest Verstiari són animals “que volen ser naturals i no parlen com persones ni ens imiten com les mones”. A partir d’aquí hi ha un devessall de poemes sobre diferents animals, en comptabilitzem fins a vint-i-un que queden reflectits en el poemari. El llibre compta amb les il·lustracions d’Albert Asensio, reconegut il·lustrador que ha obtingut diferents premis.

Finalment conclou l’àlbum amb una cançó de bressol.

Un llibre molt acurat dirigit als nostres infants, que els ofereix uns bells poemes per gaudir d’aquesta “selva de paper”.