24/4/12

NUTRIGENÓMICA Y NUTRIGENÉTICA. HACIA LA NUTRICIÓN PERSONALIZADA

Una epidèmia nutricional marcarà el segle XXI: les malalties infeccioses han deixat de ser la principal causa de mortalitat, hi apareixen com a primera causa les malalties derivades d'una inadequada nutrició.
La seqüenciació del genoma humà i els avenços en genòmica, aplicats al camp de la nutrició i la salut humana, han donat lloc a la Genòmica Nutricional. La nutrigenòmica ha permès l'aparició del concepte de dieta personalitzada: una nutrició adaptada a les necessitats individuals amb la qual s'inaugura l'era de la nutrició preventiva. Després d'una dècada d'avenços en la investigació de la nutrigenòmica, ha arribat el moment de revisar i donar a conèixer els fruits d'aquesta disciplina i les seves aplicacions a totes les empreses i professionals del sector: clíniques i hospitals, farmàcies, nutricionistes, dietistes, endocrins, genetistes, fisiòlegs, empreses de la indústria alimentària, responsables de polítiques de salut de l'Administració Pública...
Escrita amb llenguatge rigurós i didàctic, aquesta obra posa a l'abast de tothom, professionals o no, les claus per entendre una revolució científica i social que pot canviar la vida de molts en un futur pròxim.