17/2/11

CANÇONER POPULAR DE PONENT

Aquest projecte neix amb la voluntat que l'obra del Cançoner Popular de Catalunya no acabés sent només un recull de totes les cançons per a guardar-les en un arxiu, com a record d'una vitalitat musical oral perduda, sinó que servís d'inspiració als compositors.
Des del Cor de Cambra de l'Auditori de Lleida s'ha volgut contribuir a aquest projecte, escollint melodies de totes les comarques de les terres lleidatanes, i servir-les a sis compositors de ponent amb l'encàrrec de fer les versions corals. Així sorgeix el Cançoner Popular de Ponent: un recull de 22 cançons per a cor mixt “a capel·la” o amb acompanyament de piano. Entre els compositors escollits, hi ha una gran experiència en el terreny coral i de l'harmonització de cançó popular: Ramón Andreu, Josep Lluís Guzman-Antich, Pedro Pardo, Josep Prenafeta, Xavier Puig i Antoni Tolmos.
A tot aquest recorregut musical, s'afegeixen les paraules de Josep Borrell, a més de les descripcions de cada comarca de la mà de Josep Vallverdú (extretes de la sèrie de volums "Catalunya Visió").