9/2/11

ATENEU POPULAR DE PONENT (1979-2005)

L'ambient social del país al final de la dictadura havia generat unes importants esperances col·lectives de canvi. Fruit d'aquest ambient, les mobilitzacions veïnals van tenir un protagonisme essencial. El dia 18 d'abril de 1979 un grup de ciutadans presentava una nova entitat cultural a la ciutat de Lleida: l'Ateneu Popular de Ponent.
Aquell grup estava format per persones d'origen professional i de tendència ideològica força diferent, però tots compartien un desig comú de millora de la comunitat, d'opció catalanista i democràtica, i de gust per la cultura. Una il·lusió col·lectiva i participativa que formava part de l'ambient del l'època.
L'Ateneu Popular de Ponent, a partir del treball voluntari dels seus associats mitjançant les diferents seccions, i amb la força d'uns valors ben arrelats, ha contribuït, sens dubte, a la millora de la ciutat.
Aquesta edició, la número 32 de la col·lecció "La Banqueta”, està dedicada als 25 anys de l'Ateneu Popular de Ponent.
La col·lecció "La Banqueta. Quaderns de divulgació ciutadana" fou creada i impulsada per Jaume Magre l’any 1982, essent la primera col·lecció municipal amb continuïtat i d'edició ininterrompuda. Des d'un principi es va idear amb la finalitat de recollir i divulgar la realitat diversa de la vida lleidatana, tenint en compte els diferents aspectes d'aquesta ciutat.