3/2/09

DAVID ESTERRI "LO PARDAL ROQUER"

Lleida,1970.
Va cursar estudis de viola, harmonia, contrapunt i fuga al Conservatori Municipal de Lleida, obtenint el grau professional de música. D’altra banda, és també llicenciat en Geografia i Història per la Universitat de Lleida.
Professor de violí a l’Aula de Música Tradicional de Lleida. Com a intèrpret poliinstrumentista de corda i arranjador ha participat en nombrosos projectes musicals de tots els estils, des de la música clàssica fins al punk, passant pel jazz i pel folk, trajectòria que es veu reflectida en la seva col·laboració en més de vint-i-cinc discs editats de diversos autors, combos i bandes. Com a compositor ha estrenat sardanes de concert, una suite per a piano, acordió i contrabaix, dos quartets de corda i una sonata per a violí i piano, així com diversos arrajaments corals sobre poemes i cançons infantils. És autor de l’òpera infantil, amb llibret del poeta i assagista Pere Pena, La gàbia daurada, que celebrava el X aniversari de l’escola de música L’Intèrpret. Ha col·laborat també en múltiples enregistraments com a músic acompanyant (amb Xavier Baró, El Gitano de Balaguer, Àngel Ot, Pixie & Dixie...).
Actualment és professor i cap del departament de música de l’IES Maria Rúbies, on dirigeix una coral i un grup de música escolars, a més de col·laborar en els projectes de teatre musical i enregistrament de discs vinculats a la “Fundació Lleida Solidària” sobre temes d’integració de les cultures.