6/2/09

ANTES DEL GRAN SILENCIO

L’obra presenta la particularitat d’estar escrita a quatre mans, sent coautora la també filòloga Maria-Pau Cornadó. En tot cas, en cap moment el lector notarà que la feina l’han portat a terme dues escriptores, ja que les seves veus s’han fos perfectament en una sola a l’hora de relatar-nos la història i també en la creació dels personatges.
Ambientada a Nova York, l’acció transcorre en tres espais diferents de la ciutat, per tal de definir els diferents personatges, tots ells amb el denominador comú de la seva vinculació al món artístic. Personatges que van a la recerca de la felicitat, on hi juguen un paper cabdal en el desenvolupament del relat la trama psicològica i la intriga.
Les autores han volgut també emmarcar la novel·la dins un espai temporal concret: l’acció comença la tardor de l’any 2000 i finalitza l’onze de setembre de 2001 amb la caiguda de les Torres
Bessones
, període de temps en què la vida de tots els personatges es precipita i en què dos homes completament oposats entren en la vida de la protagonista, Hanna Arrow.
El títol no ha estat triat a l’atzar, ja que aquell onze de setembre representa per la veu narrativa el dia del “gran silencio” i hi trobem al llarg de la novel·la moltes al·lusions al silenci com a sinònim de perill, de tragèdia, de mort.