30/3/11

UN TOMB PER LA HISTÒRIA D'ALPICAT

El dia 25 de març de 2011 va tenir lloc la presentació del llibre Un tomb per la història d'Alpicat, llibre gràfic escrit per l'historiador local Fabià Corretgé i il·lustrat pel dibuixant Marçal Abella.
Es tracta d'una publicació que vol acostar la història del nostre poble a petits i grans d’una forma gràfica, divertida i amena, alhora que rigorosa, una nova manera de veure la nostra història, amb dibuixos, il·lustracions i recreacions de com podia ser la vida al nostre municipi.
Aquest llibre és una síntesi històrica del passat d'Alpicat, fruit de la col·laboració entre un historiador i un il·lustrador. És un viatge en el temps que ens apropa tot allò que sempre hem imaginat i hem volgut saber i que ara podem descobrir: el poble, la gent, l'església, el paisatge, els fets...
Cada vinyeta és una pinzellada que, d'una forma gràfica i concisa, ens evoca els esdeveniments més importants de cada període. Una obra feta amb rigor, amb caràcter pedagògic, entenedora per a tothom i destinada a un ampli públic.
Passejant pels carrers i camins del nostre terme podrem descobrir el com, el quan i el perquè de l'actual Alpicat, allò que els nostres avantpassats van viure, els successors que van marcar les generacions anteriors i que h an definit el nostre present.