28/3/19

VERSOS PER LA LLIBERTAT


Versos per la llibertat
Fonoll, 2018
ISBN: 9788494736698
 
El llibre aplega les intervencions que es van produir en el marc de les lectures que, sota l’epígraf “Versos per la llibertat”, se celebraren a la ciutat de Lleida el novembre de 2017, en una primera convocatòria, i l’abril de 2018, en una segona edició, impulsades i coordinades pels poetes Pere Pena i Carles M. Sanuy i convocades per l’Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural.
La iniciativa fou la resposta dels poetes i les poetes de les comarques de Lleida a la ignominiosa situació generada per la violència política i policial contra Catalunya, l’arbitrarietat de la detenció dels membres del Govern legítim de la Generalitat i els líders de les principals entitats i associacions sobiranistes i independentistes catalanes i la també arbitrària i il·legítima intervenció i suspensió del Parlament i el Govern catalans democràticament elegits.
El resultat i èxit de la convocatòria va desembocar en el que han estat els festivals poètics més nombrosos i amb més assistència de públic que s’han celebrat mai a les comarques de Lleida i la concentració, en un mateix acte, de les veus poètiques més consolidades i celebrades d’aquest territori.
El contrapunt als poetes el van posar músics tan entranyables i estimats com Joan Baró, Xavi Baró, David Esterri, Jordi Gasión (El Fill del Mestre)...
La publicació d’aquest volum –els drets del qual es destinaran a la caixa de solidaritat amb els presos- pretén deixar constància documental d’aquelles lectures i, sobretot,  mantenir viva la reivindicació d’un país democràtic i lliure.
Pere Rovira participa amb els poemes titulats "Groc" i "El guia".