7/2/17

MAGDA GABÀS ROMANS




Lleida, 1955. 
Va cursar dos anys de Ciències Econòmiques a la Universitat de Barcelona, estudis que no va finalitzar per a dedicar-se íntegrament al món laboral. Món de números i comptes en la banca privada que per fi ha pogut canviar per les lletres i els contes. 
Ha participat en diferents certàmens i concursos d’àmbit local (Alpicat i Alcoletge), havent quedat finalista en més d’una ocasió. Ha escrit molts contes infantils i relats curts, però de moment no en té cap de publicat. La seva primera publicació és un llibre de poesia a quatre mans, Partícules Captives.
Durant un temps, publicava mensualment poemes a la revista digital “La Tortuga Avui” de Caldes de Montbui. 
És la presidenta del grup de rapsodes Veus en Vers des de l’any 2013, associació que es va impulsar des de la biblioteca d'Alpicat. Formar part d'aquest grup li permet endinsar-se encara millor en el món dels sentiments i les paraules, a la vegada que aprèn declamació i poesia. També forma part de l'associació cultural "Fòrum Odissea" de Barcelona, els 9 membres de la qual estan relacionats amb diferents àmbits i organitzen xerrades, conferències, exposicions i recitats poètics-musicals. Amb ells ha publicat el llibre EMOCIONS 1 i està a l'espera de la publicació del segon volum.
“Escric per a alliberar tot allò que sovint em crema" aquesta frase pot resumir el que representa per a ella la poesia i el fet d'escriure. Afirma que té moltes històries encara per explicar.